Onbewerkt en plantaardig

Wraps met geroosterde groenten
Elly Verhoeven

 

Heerlijke wrap bomvol geroosterde groenten en kikkererwten, kort gepekelde rode uien, zoete aardappel en pastinaak frietjes!

Dit heb je nodig:

300 g bloemkool
1 rode paprika
1 blik kikkererwten
kl Mexicaanse kruidenmix
1 rode ui
10 g koriander
1 scheutje sojaroom
kl komijn
4 volkoren wraps 
2 el plantaardige olie
kl suiker
kl witte wijnazijn
peper en zout
pijpajuin 

Zo maak je ze:

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de bloemkool in kleine roosjes. Snij de rode paprika in blokjes van 2 centimeter. Laat de kikkererwten uitlekken. Meng de plantaardige olie met de Mexicaanse kruidenmix. Doe alle groenten samen in een kom, giet er de gekruide olie over en meng goed. 

2. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel hierover de groenten. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. 

3. Breng water aan de kook in een waterkoker. Snij de rode ui in halve ringen. Overgiet de ui met het kokend water en giet af. Doe de ui in een kommetje en schenk er de witte wijnazijn en de suiker bij. Roer goed om en laat marineren. 

4. Snij de helft van de koriander heel fijn, pluk de blaadjes van de andere helft. De steeltjes van de koriander mag je ook fijnsnijden. Meng de fijngesneden koriander met scheutje sojaroom , de komijn en peper en zout in een kommetje. 

5. Haal de wraps uit de verpakking en warm ze op in een antikleefpan zonder vetstof.  

6. Controleer of de bloemkool gaar is. Leg de warme wraps voor je uit en beleg met de geroosterde groenten. Werk af met de gemarineerde rode ui, het sausje en blaadjes koriander en de pijpajuin. 

© 2024 Vlaamse Plantaardige Diëtisten

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑

Instagram