Onbewerkt en plantaardig

Wist je dat er behalve vitamines en mineralen nog veel andere gezonde voedingsstoffen in groenten en fruit zitten? 

Flavonoïden zijn een groep bioactieve verbindingen die veel voorkomen in voedingsmiddelen van plantaardige oorsprong zoals onder andere fruit en groenten, maar ook noten en kruiden

Flavonoïden zijn een diverse groep plantmetabolieten. Maar liefst meer dan 10.000 verbindingen zijn geïdentificeerd tot nu toe geïdentificeerdHun regelmatige consumptie wordt geassocieerd met een verminderd risico op een aantal chronische ziekten, waaronder kanker, hart- en vaatziekte en neurodegeneratieve aandoeningen. Flavonoïden hebben een antioxiderende, antivirale en antibacteriële werking. Verschillende wetenschappelijke studies geven aan dat flavonoïden een gunstige rol spelen bij de preventie van ziekten en aandoeningen  

Bron: Kozłowska, A., & Szostak-Wegierek, D. (2014). Flavonoids–food sources and health benefits. Roczniki Panstwowego Zakladu Higieny, 65(2), 79–85. 

© 2024 Vlaamse Plantaardige Diëtisten

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑

Instagram