Onbewerkt en plantaardig

Tajine met kikkererwten
Evelien Mertens

 

De groenten in dit recept zijn perfect aanpasbaar aan het seizoen. Gebruik in de winter bijvoorbeeld eens pompoen, of waarom eens geen maïs in de zomer? 

Dit heb je nodig (voor 4 personen): 

1 el olijfolie
250  courgettes  (in blokjes van 1 cm)
1 grote ajuin
1  wortel (in stukjes)
4 teentjes knoflook (fijngehakt)
250 ml  groentebouillon
2  el  rozijnen
1,25  tl  gemberpoeder
1,25  tl  komijn
0,75 tl  korianderpoeder
0,5 tl  zout
0,25 tl  kaneel
0,25 tl  zwarte peper
2  blikken kikkererwten
1 blik tomaten
360 ml  water
175 g  couscous 

Zo maak je het:

Verwarm de olie in een pan op een middelhoog vuur. Voeg courgette, ui, wortel en look toe. Bak vijf minuten. Giet de groentebouillon erbij en voeg rozijnen, kruiden, kikkererwten en tomaten toe. Breng aan de kook. Je kunt nog extra variëren door de rozijnen te vervangen door andere soorten gedroogd fruit, zoals abrikozen! 

Dek af, zet het vuur lager en laat 8 tot 10 minuten sudderen tot het gaar is. Roer af en toe. 

Bereid ondertussen de couscous: breng het water aan de kook en giet over de couscous. Dek af en laat 5 minuten staan. Serveer samen met het stoofpotje.

Bron: Donderdag Veggiedag Kookboek 

© 2021 Vlaamse Plantaardige Diëtisten

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑

Instagram