Dit heb je nodig:
– 240g quinoa
– 1 blokje groentebouillon
– 2 sjalotten, gesnipperd
– 3 tenen knoflook, geperst
– 2 el olie
– 1 rode en 1 gele paprika, in blokjes
– 10 kerstomaatjes, in 4 gesneden
– 2 el olijfolie
– 1 à 2 el stroop
– 4 stengels lente-uit, alleen het groen, in dunne reepjes
– 1 el limoensap
– peper en zout
Zo maak je het:
- Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, met het bouillonblokje in het kookwater.
- Fruit de ui met de knoflook in de olie tot het gaat geuren. Voeg de paprika’s en lente-ui toe, bak 3 minuten en schenk er een kopje water bij. Doe een deksel op de pan en laat een klein kwartier smoren.
- Meng de quinoa met de groenten en tomaatjes. Roer de olijfolie, stroop en limoensap erdoor en kruid verder af naar eigen smaak met peper en zout.