Quinoa met gesmoorde ui en paprika

Isabelle de Nobel

 

 

Komt de sla ondertussen je oren uit? Probeer eens dit recept voor een warme lunch! Natuurlijk kan je het ook als avondmaaltijd op tafel zetten, in combinatie met stukjes tofu of seitan.

Dit heb je nodig:
– 240g quinoa
– 1 blokje groentebouillon
– 2 sjalotten, gesnipperd
– 3 tenen knoflook, geperst
– 2 el olie
– 1 rode en 1 gele paprika, in blokjes
– 10 kerstomaatjes, in 4 gesneden
– 2 el olijfolie
– 1 à 2 el stroop
– 4 stengels lente-uit, alleen het groen, in dunne reepjes
– 1 el limoensap
– peper en zout

Zo maak je het:

  1. Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, met het bouillonblokje in het kookwater.
  2. Fruit de ui met de knoflook in de olie tot het gaat geuren. Voeg de paprika’s en lente-ui toe, bak 3 minuten en schenk er een kopje water bij. Doe een deksel op de pan en laat een klein kwartier smoren.
  3. Meng de quinoa met de groenten en tomaatjes. Roer de olijfolie, stroop en limoensap erdoor en kruid verder af naar eigen smaak met peper en zout.
Instagram