Onbewerkt en plantaardig


Is gezonde voeding altijd gezond? 

Gelukkig worden de gezondheidsvoordelen van plantaardige voeding steeds meer bekend. Veel mensen zijn al heel bewust minder vlees en andere dierlijke producten gaan gebruiken en dit is geweldig. Toch is het ook weer niet zo dat alles wat plantaardig is, automatisch gezond is. Dit ligt meestal aan de mate waarin het plantaardige product bewerkt is. Denk maar aan het verschil in gezondheid tussen druiven en wijn, of tussen een suikerbiet en geraffineerde suiker of snoep zonder gelatine (enkel die is plantaardig want in heel veel snoep zit gelatine en dat is dan weer gemaakt van beenderen: horror met een kleurtje zeg maar. 

Ga je dus binnenkort (evt met je kids) op pad om snoep te gaan verzamelen is het zeker geen goed idee om die zak in een keer leeg te eten ook al is die toch maar plantaardig… .  

Auteur: Vivian Janssens-Brenninkmeijer

© 2021 Vlaamse Plantaardige Diëtisten

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑

Instagram