Groenteboot
Isabelle de Nobel
Moeilijk om voldoende groente te eten? Niet met dit recept!
Tomatensaus is hier optioneel. Indien je dit zou gebruiken en je voegt vegetarisch gehakt toe, dan heb je een volwaardige lunch of avondmaaltijd.
Dit heb je nodig:
– 3 courgettes
– 100g champignons
– 6 kerstomaatjes in plakjes
– 1 preistengel
– 1 selderijstengel
– 50g light strooikaas/Violife
– 2 els olijfolie
– Zout en peper
– Optioneel: tomatensaus
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de courgette in de lengte door en lepel er voorzichtig het vruchtvlees uit. Snijd het in kleine stukjes.
Snijd de prei, selder en champignons fijn en stoof ze in de olijfolie.
Schik de courgettes in een ovenschaal. Vul ze met het groentemengsel, leg er plakjes kerstomaat op en bestrooi met de kaas. Zet 30 min in de oven. Bestrooi eventueel voor het serveren met fijngehakte peterselie
Smakelijk!