Onbewerkt en plantaardig

Cashewnootfondue

Isabelle de Nobel

 

Op zoek naar een leuk recept voor een bijgerecht of hapje? Dan heb je er nu eentje gevonden! Het bevat enkel pure, onbewerkte ingrediënten en is supermakkelijk om te maken! Ook kan je de cashewfondue een paar uur of een dag van tevoren maken, zodat je hem op het moment zelf snel op tafel kunt toveren!

Dit heb je nodig:
300 g rauwe cashewnoten 
water
2 tenen knoflook 
1 limoen 
1 el tahin 
1 ui 
1 tl zeezout 
50 ml olijfolie
zwarte peper
Om te dippen:
   1 winterpeen
   1 bloemkool 
   1 bleekselderij 
   1 komkommer 
   Eventueel brood, crackers of sticks om te dippen 
 
Zo maak je het:
Week de cashewnoten 2 tot 4 uur in koud water tot ze zacht zijn geworden. Giet ze af en spoel ze goed af onder koud stromend water.
Doe alle ingrediënten in de keukenmachine met 200 ml water en maal het tot een egale massa. Schenk het in een pannetje en breng aan de kook. Laat het koken tot de gewenste dikte.
Snij de groenten klein en het brood in stukken om mee te dippen.
 

© 2024 Vlaamse Plantaardige Diëtisten

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑

Instagram