Chilibowl

Vivian Janssens-Brenninkmeijer

 

Een bowl vol power!

Dit heb je nodig (voor 4 personen):
– 4 grote tomaten
– 1 grote ui
– 2 tenen knoflook
– 1 paprika
– 200g rode gedroogde kidneybonen (of 2 blikken zonder zout)
– maïs van 1 maïskolf (of 1 bokaal)
– volkoren rijst
– 1 rood pepertje (naar eigen smaak)
– olijfolie
– platte peterselie (optioneel)

Zo maak je het:
Gedroogde bonen een nacht in water laten wellen. Kook ze dan gaar.
Kook de maïskolf bijna gaar en snij de maïs van de kolf. 
Kook de rijst gaar.

Snipper de ui en pers de knoflook. Stoof deze in een beetje olijfolie aan.

Snipper de rode peper en voeg toe.
Roerbak het geheel gedurende enkele minuten.

Snij de paprika en de tomaten in blokjes en voeg toe. Indien nodig een beetje water toevoegen. Laat enkele minuten op een zacht vuur gaar sudderen. Voeg als laatste de bonen en maïs toe en laat nog even mee garen.

Meng het geheel met de rijst en schep uit in kommetjes. Versier met verse platte peterselie.

 



Instagram